Vuoden RTB-säännöt

Uudistetut säännöt ovat voimassa 1.1.2022 alkaen.

Vuoden venäjänbolonka pisteet

Vuosittain palkitaan; Vuoden RTB, Vuoden VSP, Vuoden Tulokas, Vuoden Pentu, Vuoden Veteraani ja Vuoden Kasvattaja.

Vähintään yhden kisassa kilpailevan koiran omistajista tulee olla Venäjänbolonkat ry:n jäsen.

Aikuisissa, pennuissa sekä veteraani koirissa kuuden (6) parhaan näyttelyn tulokset Suomesta lasketaan yhteen, tulosten mennessä tasan otetaan mukaan seuraava näyttelytulos, kunnes voittaja selviää. Vuoden tulokas kilpailussa kaikki junioriluokassa kisattujen näyttelyiden pisteet lasketaan yhteen, eli vähintään yksi (1) näyttelytulos ja maksimia ei ole. Vuoden kasvattaja kilpailussa kuuden (6) parhaan näyttelyn tulokset Suomesta.

Kaikkien kilpailujen pisteiden laskemiseen voidaan käyttää SKL:n myöntämien virallisten koiranäyttelyiden tuloksia (pois lukien pentu, jolloin laskemiseen käytetään pentunäyttelyitä, joiden tulos on nähtävissä SKL:n jalostustietokannassa).

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ! TÄMÄ KOSKEE JOKAISTA KILPAILULUOKKAA! Omistajan tulee itse ilmoittaa pisteidentarkistajalle seuraavat tiedot:

• Koiran nimi
  • omistajan nimi
  • jokainen pisteiden laskuun liittyvä näyttely (esim. HKI KV 1.1.2000, näyttelyyn osallistuneiden kilpailun kannalta oleellisten venäjänbolonkojen lukumäärä, esim. veteraani kisassa yhteensä 6 veteraania
  • lisäksi oman koiran tulos esim. veteraani kisaaja ilmoittaa
    • luokka VET
    • laatuarvio ERI
    • luokkasijoitus 1
    • ja ROP-VET.

Koiran/koirien tulokset tulee lähettää tammikuun loppuun mennessä osoitteeseen eveliina.sinervo @ nieve.fi, jos haluat koirasi mukaan kilpailuun.

Palkintojenjako pidetään vuosittain yhdistyksen vuosikokouksessa, palkintoja ei postiteta erikseen.

Vuoden RTB

• Koira kilpailee missä tahansa virallisessa luokassa
  • 6 parasta tulosta huomioidaan
  • pisteitä saavat vain SA:n saaneet
  • lisäpisteitä osallistujien mukaan (erillinen taulukko).
ROP891214
VSP781113
PU/PN 1671012
PU/PN 256911
PU/PN 345810
PU/PN 43479

Osallistujapisteet Vuoden RTB

OsallistujamääräPisteet
16-2010
 jatkuu kuten edellä

Veteraani

• Koira kilpailee veteraaniluokassa
  • pisteitä saavat vain vähintään ERI:n saaneet
  • lisäpisteitä osallistuneiden rodun edustajien mukaan, jotka ovat kisanneet veteraaniluokassa (esim. 3 veteraania = 3 lisäpistettä)
  • lisäpisteet SA = 2 lisäpistettä.
ROP-VET891214
VSP-VET781113
ERI 2 VET671012
ERI 3 VET56911
ERI 4 VET45810

Pentu

• Koira kilpailee pentuluokassa
  • 6 parasta tulosta huomioidaan
  • lisäpisteitä osallistuneiden rodun edustajien mukaan, jotka ovat kisanneet pentuluokassa (esim. 3 pentua = 3 lisäpistettä)
  • lisäpisteet KP= 2 lisäpistettä.
ROP-pentu891214
VSP-pentu781113
PUP/PNP 1671012
PUP/PNP 256911
PUP/PNP 345810
PUP/PNP 43479

Kasvattaja

• Kilpailuun voi osallistua suomalainen venäjänbolonka-kasvattaja, joka on rotuyhdistyksen jäsen
  • vain virallisten näyttelyiden sijoitukset lasketaan pisteisiin
  • 6 parasta tulosta huomioidaan
  • lisäpisteet KP= 2 lisäpistettä.
SijoitusMuu näyttelyKaivari
ROP 1 ryhmä814
ROP 2 ryhmä713
ROP 3 ryhmä612
ROP 4 ryhmä511

BIS

• Sama pisteytys koskee kaikkia näyttelytyyppejä, sekä BIS kilpailuja.
SijoitusMuut näyttelytKaivari
BIS 110 lisäpistettä15 lisäpistettä
BIS 29 lisäpistettä14 lisäpistettä
BIS 38 lisäpistettä13 lisäpistettä
BIS 47 lisäpistettä11 lisäpistettä

RYP

• Sama pisteytys koskee kaikkia näyttelytyyppejä, sekä RYP kilpailuja.
SijoitusMuut näyttelytKaivari
RYP 1812
RYP 2711
RYP 3610
RYP 459

Vuoden RTB-tulokas

• Urokset ja nartut kisaavat samassa kilpailussa
  • pisteitä saavat vain vähintään ERI:n saaneet
  • lisäpisteitä osallistuneiden rodun edustajien mukaan koirista, jotka ovat kisanneet juonioriluokassa (esim. 3 junioria = 3 lisäpistettä)
  • lisäpisteet SERT/NORDSERT junioriluokassa = 6 lisäpistettä.
SijoitusMuut näyttelytKansallinen näyttelyINT/NORDKaivari
ROP-JUN891214
VSP-JUN781113
JUN 2671012
JUN 356911
JUN 445810

Laatupisteet:

FI MVA = 12 lisäpistettä (lisäpisteet lisätään pisteytykseen siinä näyttelyssä, jossa koira muotovalionarvon on saavuttanut).

FI VET MVA = 12 lisäpistettä (lisäpisteet lisätään pisteytykseen siinä näyttelyssä, jossa koira veteraani muotovalionarvon on saavuttanut).

FI JUN MVA = 12 lisäpistettä (lisäpisteet lisätään pisteytykseen siinä näyttelyssä, jossa koira juniori muotovalionarvon on saavuttanut).

Tittelipisteet:

Suomalaiset Voittajatittelit (Winner titles):

Voittaja (V/FIW) –> 8 lisäpistettä
Juniorivoittaja (JV/FIJW) –> 8 lisäpistettä.
Veteraanivoittaja (VV/FIVW) –> 8 lisäpistettä
Helsingin Voittaja (HeV/HeW) –> 8 lisäpistettä
Helsingin Juniori Voittaja (HeJV/HeJW) –> 8 lisäpistettä
Helsingin Veteraani Voittaka (HeVV/HeVW) –> 8 lisäpistettä

Alueellisten voittajatittelit:

(HUOM! näistä alla luetelluista tittelistä saadut pisteet lasketaan vain, jos ko. näyttely on järjestetty Suomessa).

Euroopan Juniori Voittaja (EUJV/EUJW) –> 12 lisäpistettä Euroopan Veteraani Voittaja (EUVV/EUVW) –> 12 lisäpistettaMaailman Voittaja (MV/WW) –> 15 lisäpistettä
Juniori Maailman Voittaja (JMV/JWW) –> 15 lisäpistettä Veteraani Maailman Voittaja (VMV/VWW) –> 15 lisäpistettä.

200628_tuijatuominen__DSC0409_smol
Päivitetty 15.5.2022