Tietoturvaloukkaus

TIETOTURVALOUKKAUS
Venäjänbolonkat ry:n jäsenten etu- ja sukunimiä on päätynyt tietojenkalasteluviestin yhteydessä ulkopuoliselle vastaanottajalle. Inhimillisestä virheestä johtuen 43 henkilön etu- ja sukunimet vuosivat väärään sähköpostiosoitteeseen. Muita henkilötietoja ei päätynyt ulkopuoliselle vastaanottajalle. Olemme tapahtuneesta erittäin pahoillamme.
Yhdistyksen kahteen sähköpostiin on 15.3.2019 sähköpostitse toimitettu lauantain 16.3.2019 vuosikokousta varten yhdistyksen kirjanpitotaulukko jäsenmaksujen seurantaa varten. Taulukkoon on merkitty tiliotteelta jäsenmaksun maksajan etu- ja sukunimi.
Virheellinen kalasteluviestin yhteystieto kävi ilmi keskiviikkoiltana 20.3.2019. Kalasteluviesti oli naamioitu puheenjohtajan lähettämäksi sähköpostiksi ja siinä oli käytetty virheellistä sähköpostiosoitetta pj.venajanbolonkat@grnail.com, oikea osoite on pj.venajanbolonkat@gmail.com.
Asiasta on tehty rikosilmoitus 20.3.2019. Tietovuodosta on ilmoitettu tietosuojavaltuutetulle EU:n tietosuoja-asetuksen 72 tunnin määräajassa, lauantaina 23.3.2019.
Tämä tietoturvaloukkaus ja sen käsittelyvaiheet dokumentoidaan ja yhdistys tulee nimeämään tietoturvavastaavan.
Tietoturvaloukkauksen vuoksi muistutamme nyt yhdistyksen ja hallituksen jäseniä tietoturva-asioista, että yhdistys käyttää vain nettisivuilla mainittuja sähköpostiosoitteita tiedotukseen, jäsenmaksun lähettämiseen ja muiden yhdistyksen ja jäsenten välisten asioiden hoitamiseen.
Tietovuoto on käyty läpi hallituksen jäsenten kanssa vastaavien virheiden välttämiseksi. Tarkennamme myös ohjeistusta henkilötietojen käsittelystä eri tietojärjestelmissä.
Mikäli sinulla on tapahtuneesta jotain kysyttävää, niin minulle voi soittaa numeroon 050 414 336 arkisin klo 16 jälkeen, viikonloppuisin tai laittaa sähköpostia pj.venajanbolonkat@gmail.com

Terveisin,
VENÄJÄNBOLONKAT RY
Jonna Heinola
puh.joht.

Tiedote PDF-muodossa: Tietoturvaloukkaus 2019